Wat zeggen onze cliënten over Haptomove

Met trots delen we een aantal van de ervaringen van onze cliënten. Ieder met hun eigen verhaal, eigen weg en eigen toekomst. 

Mijn keuze voor Haptomove was een intuitieve. Gesprekken met een psycholoog of coach leken niet binnen te komen bij me. Ik begreep de theorie wel, maar daar bleef het bij. 

Nu heb ik eindelijk het gevoel dat er iets gebeurt, dat ik vóel waar ik tegenaan loop in het leven, waar het vandaan komt en hoe ik ermee om kan gaan. 

Ze helpt me de diepte in te gaan, de pijn onder ogen te zien en te voelen. Op mijn tempo, binnen mijn mogelijkheden. Het geeft me vertrouwen, vertrouwen om verder te gaan.

Sanne

Stress?? Ik?? Neeee,dat heb ik nog nooit gehad.
Dat was mijn eerste gesprek met Sjook.
Een openingszin waar we samen nog smakelijk om kunnen lachen.
Na jaren mezelf voorbij te zijn gehuppeld kreeg ik vage klachten.
Niet zeuren, doorgaan dat was mijn motto.
Huisarts,ziekenhuis,bloedprikken,urinemonsters ect
Niks kwam daar uit dus ik ging door met wat ik daarvoor deed,doorgaan, niet voelen, tot ik s nachts een paniekaanval kreeg.Wat een wake up call voor mij bleek.
Zaterdagnacht gebeurde t, maandags afspraak gemaakt bij Haptomove bij Sjook.
Geen idee wat ik kon verwachten!
Ik kom nu een jaar bij Sjook en wat heeft t me veel gebracht.Ik kan weer “voelen”. Ik kan weer gewoon zijn. Het leren leven met een beperking,hoe klein ook in mijn geval, ook daar helpt Sjook me bij. Sjook prikt dwars door me heen, weet elke keer weer wat ik nodig ben als ik binnen kom.
Dat alles met een heerlijke dosis humor op z’n tijd. Ik ga na elke sessie de ruimte weer “lichter” uit.
Het zijn mooie, pittige, verdrietige sessies geweest en nog steeds.Ik ben er nog niet maar ik kom er wel! Dat weet ik zeker.
Alle vertrouwen in Sjook en mezelf!

 

Annemarie

Ik was altijd bang niet goed en leuk genoeg te zijn. Ik was eenzaam en ongelukkig en het verdriet hierover kon en wilde ik niet voelen. Ik dacht dat ik nu eenmaal zo was en dat ik daarmee moest leren leven. Ik sloot me steeds meer af en werd vlak. Ik leefde niet, maar overleefde.

Twee jaar geleden ben ik bij Annemieke terechtgekomen. De intake was al bijzonder voor mij. Ze (h)erkende mijn gevoelens. Eindelijk was er iemand die mij begreep!

Het was voor mij compleet nieuw om mijn gevoelens met een ander te delen. Maar bij Annemieke gaat dat gemakkelijk. Ik voel me er fijn en kon vanaf het begin open en eerlijk zijn. Ze is oprecht, warm en betrokken, ziet mij en stelt de juiste vragen. Ze laat me zelf voelen en verwoorden wat er speelt, waardoor ik bewust word van mezelf en tot inzicht kom.

De haptonomie gaat ervan uit dat we anderen nodig hebben om onszelf te leren kennen. Ik ervaar nu dat dit zo is. Inmiddels kan ik mijn gevoelens met anderen delen en ik ervaar keer op keer hoe goed mij dat doet. Ik voel me gezien en gehoord, durf mezelf te zijn en me te laten zien. Dit is een moeilijk proces, maar door de begeleiding en steun van Annemieke lukt het me om door te gaan. Ik doe positieve ervaringen op in het dagelijks leven en die geven me moed en vertrouwen. Ik voel verdriet en pijn, maar doordat ik dat voel, kan ik ook blijdschap voelen. Ik begin te leven.

De volgende stap is mijn gevoel te leren herkennen in het dagelijks leven en me hierdoor meer te laten leiden.

Het is een lange weg, met stapjes vooruit en soms een stap terug. Niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik het proces bij Annemieke ben aangegaan. Ik voel me dankbaar en ben blij met wie ik nu ben en het kan alleen maar beter worden!

 

Jantien

Ik kwam bij jou , omdat ik onzeker was, teleurgesteld in mensen in mijn directe omgeving en voor het verlies van een dierbaar persoon. Als ik bij jou vandaan kwam voelde ik mij sterkeren kon ik met die gevoelens om gaan. Als ik bij jou was geweest, gaf mij dat veel positiviteit en het gevoel dat ik mij zelf kon zijn. Ik kijk er heel goed op terug en ik heb veel aan jou gehad.

Vera; 14 jaar

Altijd een masker op moeten hebben, kost ontzettend veel energie, weet ik nu. Maar jarenlang heb ik me anders voorgedaan dan ik eigenlijk ben. Waarom? Dat heb ik nu geleerd in te zien en ik accepteer mezelf zoals ik ben, in al mijn facetten. En laat anderen daar ook van genieten. Dank daarvoor.

Jan

Blij mee zeg, niks niet zweverig, maar gewoon duidelijke handvaten en inzicht. Had ik het maar paar jaar eerder gedaan. 

Z.

Mooi verzorgde praktijk en goede
haptonoom.

Suus

Jouw ervaring hier? Mail ons met hoe jij haptotherapie hebt ervaren.

Sjook & Annemieke